TJB utvecklar praktiska produkter för effektivt takarbete

Inte för inte definieras ett hem som att ha tak över huvudet. Det säger mycket om hur viktigt det är att förstå vilka utmaningar och krav som en duktig takläggare behöver hantera. I grunden för TJB:s affärsidé finns en gedigen erfarenhet från takbranschen. Vi förstår vad takarbete innebär och vilka behov och svårigheter som finns.

Produktutveckling

På TJB brinner vi för att göra takarbetet enklare och smartare! Många av våra produkter tillverkas i egen regi. Det innebär att produkterna är utvecklade efter marknadens behov. Vi lyssnar in vad de som är ute på taken behöver och letar efter nya lösningar. Målet är att bygga upp produkter där vi får med funktionen samtidigt. Fokus ligger på att förenkla utan att tumma på funktion eller säkerhet. Som ett resultat av vår produktutveckling finns idag några unika produkter: TAKFOT, NOCKREGEL, UNDERLAGSTÄCKNING och Lungan. (länkar på respektive produkt)

Vi importerar produkter vi tror på själva

Men vi uppfinner inte hjulet igen. En del produkter fungerar som de är och dem importerar vi direkt själva. Och ibland hittar vi nya lösningar som vi inte kan motstå.

En affärsidé som lyfte

Egen produktutveckling, produktion och import ger oss en flexibilitet vi vill ha. Det är viktigt för oss att bara sälja produkter som fungerar – och helst också förbättrar och underlättar takarbetet. Att vår filosofi fungerar bekräftas av våra typgodkända produkter och att vi får fler avtal med stora leverantörer. Men allra gladast blir vi när garvade hantverkare som plåtslagare, snickare och takläggare gillar våra grejer. Då har vi nått vårt mål.

Vänliga hälsningar Tomas Börjesson

 

 Lediga tjänster

Operativ inköpare med helhetsansvar

Är du intresserad av att vara med i nästa fas av vår utveckling? Vill du vara med på vår förändringsresa och ta ett helhetsansvar kring varuförsörjningen och driva utvecklingen kring och sätta strukturen för vårt framtida inköpsarbete? Då är vi nog helt rätt för varandra!

Om TJB Försäljning AB

TJB grundades 2002 och har sedan dess utvecklat, tillverkat och bedrivit försäljning av takprodukter som gör takläggarens vardag enklare. Vi är 13 kollegor varav 10 som jobbar på vårt kontor i Herrljunga. Våra produkter används av den som arbetar uppe på taket (snickare, takläggare, plåtslagare) och våra kunder är husfabriker, bygghandel och byggföretag.

Under fjolåret omsatte vi över 70 MSEK och är mycket stolta över att ha byggt ett företag som alltid visat god lönsamhet och att några av Sveriges bästa byggföretag och husfabriker väljer oss som leverantör av deras takprodukter.

Du erbjuds:

 • Arbeta på ett familjärt och välmående bolag med god lönsamhet
 • Arbeta nära företagets ledning med stort ansvar inom hela inköpsprocessen
 • Ta en viktig roll i vår förändringsresa och vara med på vår fortsatta tillväxtresa

Arbetsuppgifter:

 • Kontinuerlig dialog med våra leverantörer
 • Planera och genomföra inköp av våra olika sortiment
 • Arbeta aktivt med utveckling av lagernivåer och omsättningshastighet av våra olika sortiment
 • Driva förbättringsarbete kring processer och leveranser

Vi söker dig som:

 • Är en positiv, engagerad, självgående och kompetent person
 • Meriterat med eftergymnasial utbildning inom inköp och/eller logistik
 • Har erfarenhet som inköpare, inköpsassistent eller motsvarande
 • Obehindrat behärskar svenska och engelska i tal och skrift
 • Goda kunskaper i Microsoft Office (främst Excel) och intresse för affärssystem och systemstöd

Placering är på vårt nyrenoverade kontor i Herrljunga med start omgående (utifrån uppsägningstid). Eftersom urval görs löpande kan tjänsten tillsättas med kort varsel (finns dock annonsen uppe finns även tjänsten tillgänglig). Därför uppmanar vi dig som är intresserad av tjänsten att söka omgående eller ringa vid eventuella frågor.

Välkommen med din ansökan!

Kontaktuppgifter:

 • 0709-94 93 21

 

Vi reserverar oss för eventuella fel i produktinformation eller i övrigt på hemsidan. Produktbilderna garanterar inte varans exakta utseende eller beskaffenhet. 
Vi förbehåller oss rätten att ändra produkter och produktinformation utan föregående avisering. Observera att örgåtergivningen på denna hemsida kan avvika från verklig kulör på produkterna.